PERSBERICHT: Wereldtop in Esports en Youtube-sterren komen zondag 27 januari naar PurmerValley Experience.

Youtube-sterren Ronald, Derka en Wilbert, Fortnite professional Lars Wiering en FIFA WK-ganger Renzo Oemrawsingh komen zondag 27 januari naar de PurmerValley Experience in P3 Purmerend. De PurmerValley Experience wordt zondag aanstaande tussen 12.00 en 17.00 uur voor de eerste keer gehouden en is onderdeel van de bedrijven- en werkbeurs Purmerend Werkt.

Duizenden kinderen, ouders en andere belangstellenden krijgen de toepassingen te zien van de banen van de toekomst in marketing, IT, 3D printing, drones, Internet of Things, Virtual Reality, Esports, gaming en streaming. De toegang is gratis. Klik hier voor meer info

P3 OMGETOVERD TOT ICT WALHALLA TIJDENS PURMERVALLEY EXPERIENCE

PURMEREND – 24 december 2018


Als onderdeel van Purmerend Werkt organiseert Stichting PurmerValley op zondag 27 januari 2019 de PurmerValley Experience. De P3 in Purmerend wordt hiervoor volledig omgetoverd tot ICT walhalla. ICT bedrijven uit Purmerend presenteren de nieuwste ontwikkelingen door middel van spectaculaire demonstraties en workshops.


PurmerValley Experience

Scholieren met interesse in ICT, werkzoekende professionals en iedereen die geïnteresseerd is zijn tussen 12.00 en 17.00 uur van harte welkom in de P3 om kennis te maken met online toepassingen zoals cloud/hosting, applicatieontwikkeling en online marketing. Maar ook de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd, denk hierbij aan VR-simulatoren, robotica, drones, E-Sports simulatoren, een green screen, (online) communicatie en marketing en 3D animatie. Naast het opdoen van kennis en inspiratie is er volop de mogelijkheid om te netwerken. Tientallen lokale ICT bedrijven staan namelijk op de beursvloer om de toekomstig professionals te ontmoeten. Naast alle inspiratie en informatie zorgen DJ’s voor de juiste vibe.

PurmerValley

De experience in de P3 Purmerend is een initiatief van Stichting PurmerValley, een samenwerkingsverband tussen onderwijsinstellingen, overheid en (ICT) bedrijven. De experience draagt eraan bij dat jongeren geïnspireerd worden om te kiezen voor een opleiding op het gebied van ICT. Zo wordt het verschil tussen de vraag naar goed opgeleide en talentvolle ICT’ers en het aanbod daarvan verkleind.

Purmerend Werkt

De Purmervalley Experience is een onderdeel van Purmerend Werkt. Naast de experience vinden er in de binnenstad van Purmerend allerlei activiteiten plaats waarbij regionale bedrijven en opleidingen zich presenteren. Deelnemers volgen door middel van opdrachten een route door de stad langs de aanwezige stands, winkels en horeca.


Bekijk hier meer informatie over de dag, de openingstijden en de precieze invulling.


Een uitgebreid programma en meer informatie over Purmerend Werkt via: www.purmerend-werkt.nl


Bezoek mavoscholieren Purmerendse ScholenGroep aan Bose Nederland

PURMEREND - 29 oktober 2018


Leerlingen van de Purmerendse ScholenGroep bezochten maandag 29 oktober het Europese hoofdkantoor van Bose Products B.V. in Purmerend. Het bezoek stond in het teken van een brede oriëntatie op het gebied van tech-banen en digitale vaardigheden. Noodzakelijk om het groeiende tekort aan goed opgeleide en talentvolle ICT’ers zo snel mogelijk op te vangen. De Purmerendse ScholenGroep, Bose en PurmerValley doen mee met de TechConnect Week die in de Metropoolregio Amsterdam georganiseerd wordt.

 

Vierentwintig mavoleerlingen uit het examenjaar van de scholen Antoni Gaudí en Nelson Mandela die de turboroute ICT volgen, bezochten maandag 29 oktober Bose Products B.V. in Purmerend. Ze kregen een uitgebreide interactieve presentatie bij het Europese hoofdkantoor van de Amerikaanse geluidssystemenspecialist.

 

Dave de Groot, Global IT-manager Bose: “Om de krapte op de ICT-arbeidsmarkt op te lossen, moeten we zorgen voor een betere aansluiting tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. Daar ligt ook een taak voor ons als werkgever. We hebben vanmiddag met veel plezier ons enthousiasme over ons vakgebied met de leerlingen gedeeld. Ik ben ervan overtuigd dat we ze geïnspireerd hebben.” Steven Appels, teamleider Purmerendse ScholenGroep: “Het was een fantastische middag waar onze leerlingen kennis hebben gemaakt met cloud engineers, netwerk engineers en applicatiebeheerders. Met dit bedrijfsbezoek hebben we onze leerlingen kunnen laten ervaren hoe de banen van de toekomst eruit zien.”

 

Het samenwerkingsverband tussen Stichting PurmerValley, PSG, ROC Horizon College en gemeente Purmerend leidde twee jaar geleden tot de introductie van een turboroute ICT op de scholen Antoni Gaudí en Nelson Mandela. ICT-leerlingen van de mavo-bovenbouw volgen een versnelde route aan het Horizon College in Purmerend, waardoor zij een jaar tijdwinst hebben als zij ICT niveau 4 op het Horizon College gaan studeren. Het is een van de manieren om het dreigende tekort aan goed opgeleide en talentvolle ICT’ers zo snel mogelijk op te vangen.


Enthousiaste scholieren strijden tijdens PumerValley hackathon

PURMEREND – 20 oktober 2018


58 scholieren en studenten en mensen uit de ICT-wereld kwamen zaterdag 20 oktober samen in de aula van de VMBO campus van PSG in Purmerend. Ze namen deel aan de hackathon die Stichting PurmerValley en Rabobank samen organiseerden.


Vraagstuk Tijdens de hackathon gingen 10 teams aan de slag met het vinden van een oplossing op een vraagstuk. Ze krijgen hulp van buddy’s uit de ICT-wereld. “We hebben hen gevraagd na te denken over hoe we de kloof kunnen verkleinen tussen onderwijs en het bedrijfsleven”, vertelt Dirk Tuip, voorzitter van Stichting PurmerValley. Maar naast het oplossen van het probleem biedt de hackathon ook de mogelijkheid in contact te komen met het bedrijfsleven en zijn er interessante sprekers. Zo kwam Michel Bouman van Microsoft een inspiratiesessie geven over het ICT-vak van de toekomst en vertelde Zaid El Ouardani hoe hij zijn eigen bedrijf startte op 15-jarige leeftijd. “Het draait tijdens de hackathon om teamwork, creativiteit en innovatie en natuurlijk heel veel gezelligheid”, vertelt Dirk.


Kloof verkleinen Rabobank vindt het belangrijk om de jeugd voor te bereiden op de toekomst en het bedrijfsleven te helpen groeien. “We zijn daarom aangehaakt als partner van PurmerValley en hoofdsponsor van deze hackathon”, vertelt Mariëlle de Munnik, Adviseur Marketing & Communicatie bij Rabobank. “Samen met PurmerValley merkten we dat er een kloof is tussen scholieren en het bedrijfsleven. Deze kloof willen we graag verkleinen, zodat ICT-bedrijven uit Purmerend en omgeving sneller geschikt personeel kunnen vinden en starters op de arbeidsmarkt sneller hun draai kunnen vinden”.


Het beste idee De deelnemende teams presenteerden na 11 uur hard werken hun oplossingen aan de jury. De jury, bestaande uit Henny Maes (Rabobank), René Visser (PSG), Daniël Pardoen (ITSD) en Paul van Meekeren (wethouder Gemeente Purmerend), koos uiteindelijk de beste oplossing. Vier studenten applicatieontwikkeling van het Horizon College van team Red Sox bedachten een Buddybedrijf. Zij winnen €1.000,- en een bedrijfsbezoek aan het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft. De tweede prijs, €250,- en een kijkje bij de Innovatiehub van Rabobank Nederland is gewonnen door Team Orange Sky. Team Golden Eye ging naar huis met de derde prijs: €100,- en kaartjes voor de 4D-voorstelling ISH in de Purmaryn.


“We kijken terug op een geslaagde dag, waarbij we zeker de kloof al een stukje hebben verkleind tussen het bedrijfsleven en deze Purmerendse scholieren. Op naar een volgende editie!”, aldus Dirk.


PurmerValley Hackathon verbindt jongeren, onderwijs en bedrijfsleven


PURMEREND - Op zaterdag 20 oktober organiseert Stichting PurmerValley een zogeheten hackathon. Tijdens deze bijeenkomst zetten deelnemende teams hun tanden in een maatschappelijk vraagstuk en proberen daarvoor een creatieve oplossing te bedenken. Het winnende team krijgt uiteindelijk een bedrag van € 1.000,-.


Denk bij een hackathon niet meteen aan het hacken van computers. Tijdens een hackathon komen mensen samen om een probleem op te lossen en gebeurt er niets illegaals. Vaak is de oplossing ict-gerelateerd. Het doel van de PurmerValley Hackathon is om jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven met elkaar in verbinding te brengen.


Jongeren krijgen zo een beter idee van de toekomstmogelijkheden van werken in de IT in Purmerend. Rabobank en de gemeente ondersteunen het initiatief en zien kansen om op deze manier talent te behouden voor de stad en de economie te versterken. Rodi Media, uitgever van onder andere het Purmerends Nieuwsblad en Purmerend op Zondag, is mediapartner van het evenement.


Lees het hele artikel op http://www.rodi.nl/nieuws/1469921-purmervalley-hackathon-verbindtjongeren-onderwijs-en-bedrijfsleven#lightbox/0/


ICT-talentklas van SG Gerrit Rietveld en SG Nelson Mandela van start

Op woensdag 4 juli 2018 is de ICT-talentklas van SG Gerrit Rietveld en SG Nelson Mandela van start gegaan met een eerste bijeenkomst in het Twaanlab in de bibliotheek aan de Waterlandlaan in Purmerend.Op deze middag werden zij welkom geheten door Toine Rohner van Twaanlab en vertegenwoordigers van de scholen. Na het kennis maken met elkaar werd door Toine met de leerlingen het belang van vaardigheden in het programmeren besproken. Het enthousiasme in het Twaanlab was groot. In tweetallen zijn de leerlingen actief met het werkelijke programmeren aan het werk gegaan. De moeilijkheidsgraad van opdrachten nam gedurende de middag gestaag toe, zo ook de bevlogenheid waarmee de problemen door de aanwezige leerlingen werden opgelost.  Enkele keren werd de begeleiding al door talenten vanuit de leerlingengroep zelf verzorgd door middel van uitleg op groot scherm voor de groep. 

 

In het nieuwe schooljaar gaan zo'n twintig eerste klassers zich op hoog niveau met ICT onderwerpen bezig houden. 

Op het programma staan onderdelen als programmeren, robotica, gamification en nog meer 21ste eeuwse ICT vaardigheden.

De ICT talentklas is een eerste onderdeel van de doorlopende leerlijn ICT die Purmer Valley wil opzetten. Het is de bedoeling dat deze leerlingen gaan samenwerken met leerlingen uit het basisonderwijs, havo-vwo leerlingen en studenten uit het MBO.

Er zijn plannen bij Purmer Valley om lesmodules op te zetten voor basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.


Lancering TechConnect tijdens State of the Region Amsterdam

Purmer Valley was deze week aanwezig bij de lancering van het programma TechConnect tijdens State of the Region Amsterdam. Dit is een evenement waarop de belangrijkste stakeholders uit de regio Amsterdam hun blik gezamenlijk op de toekomst richten. ‘Een feestelijke dag,’ zegt Board directeur Nina Tellegen vanaf het podium in Rockstart, een werkruimte voor startups. ‘Het is ook een belangrijk moment om ons af te vragen waar we als regio staan. Wat doen we goed en waar liggen kansen tot verbetering?’ Het is een vraag die naadloos aansluit op TechConnect, een programma dat de komende vier jaar zal lopen en vandaag groots van start gaat.


TechConnect

TechConnect is een vooruitstrevend programma met als doel het techecosysteem van de Metropoolregio Amsterdam flink te versterken en divers te maken. Door het aanbieden van de juiste opleidingen, mensen om- en bij te scholen en cijfers over die techsector goed in kaart te brengen. Want hoewel de Amsterdamse economie bloeit en de vraag naar techtalent groeit, blijft het aanbod vooralsnog achter. Waar liggen kansen tot verbetering?


‘TechConnect wil de mismatch tussen vraag en aanbod van techtalent verkleinen,’ zegt Viktor Bos, Challenge Lead Talent voor de Toekomst van de Amsterdam Economic Board. ‘Die uitdaging is groot. Het aantal techbanen in onze regio groeit in de komende twee jaar door naar ongeveer twintigduizend. Maar nu al kan meer dan vijftig procent van de huidige tienduizend openstaande vacatures niet worden ingevuld.’ Het gaat dan vooral om programmeurs, data-analisten, growth hackers, tech support en AI experts. Dat aantal zal in de komende jaren alleen maar groeien. De ambitie van TechConnect is dat er in de komende vier jaar 50.000 techmensen bijkomen. Bos: ‘We willen van de Metropoolregio Amsterdam dé tech hub van Europa maken.’


Viktor Bos van TechConnect komt volgende week naar Purmer Valley om te zien waar ze elkaar kunnen versterken. (juni 2018)


PurmerValley te gast bij NV Purmerend!

PurmerValley is vandaag, 4 juni 2018, te gast bij de talkshow NV Purmerend. NV Purmerend is geen businessclub, netwerkorganisatie of belangenbehartiger, maar een ongebonden podium waar ondernemers en anderen die ondernemend van geest zijn elkaar kunnen treffen. Bestuursleden René Visser en Dirk Tuip zullen ondervraagd worden. De inloop is vanaf 16:30 uur en om 17:00 start de show in Theater De Purmaryn.


Gemeente Purmerend benoemt PurmerValley als succes

Eén van onze founding partners, de gemeente Purmerend, benoemt PurmerValley als succes over 2017. Daar zijn we trots op!


"Met de oprichting van PurmerValley is een belangrijke stap gezet om Purmerend als IT-stad op de kaart te zetten en IT-talent en IT-bedrijvigheid aan elkaar te koppelen. Dat biedt kansen op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid".


https://www.purmerend.nl/jaarrekening-2017


Kinderen volgen workshop drones programmeren

Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) heeft woensdag 16 mei de eerste workshop drones programmeren georganiseerd in BSO Zuidpool in Purmerend. Kinderen van 8 jaar en ouder die gebruikmaken van de buitenschoolse opvang bij SKOP krijgen de kans om drones te programmeren en te laten vliegen. Het is leuk en leerzaam!  


‘Techniek heeft de toekomst en we vinden het waardevol en heel leuk om dit bij onze kinderopvang aan te bieden. Met deze workshop krijgen kinderen de mogelijkheid om spelenderwijs met techniek bezig te zijn’, aldus Corine Laurant. SKOP organiseert zes drone workshops. 


Meer informatie vindt u op de website www.kinderopvangpurmerend.nl 


SKOP helpt mee jeugd te interesseren voor ICT

De jeugd heeft de toekomst, vooral als het gaat om ICT. Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) realiseert zich dat maar al te goed en organiseert daarom meerdere workshops ‘drones programmeren’.


Kinderen van 8 jaar en ouder die gebruikmaken van de buitenschoolse opvang bij SKOP krijgen de kans om drones te programmeren en te laten vliegen. Voor elke leeftijdscategorie biedt SKOP een passend programma zodat ieder kind zijn/haar talenten kan ontdekken.

SKOP heeft het jaar 2018 uitgeroepen tot Het jaar van de techniek. Corine Laurant, directeur-bestuurder van SKOP en tevens bestuurslid van PurmerValley, vertelt: ‘Techniek en de digitale wereld maken een groot deel uit van de toekomst van onze kinderen. Het is van groot belang om kinderen al op jonge leeftijd met techniek kennis te laten maken. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen graag nieuwe dingen leren door te proberen en te ontdekken. Met dit thema combineren we educatie en spel.’ Hiermee haakt SKOP direct aan op de doelstellingen van PurmerValley om jongeren te inspireren op het gebied van digitalisering.

Wil je meer lezen over de drone-workshops? Kijk dan op de site van SKOP.  


IT-Lab OPSPOOR spreker bij PurmerValley IT borrel


Het IT-lab van OPSPOOR, gastspreker tijdens de IT-borrel van PurmerValley van 19 april 2018. Coen Schans, Petra Farber en Fleur van Hoorn hielden een goede en indrukwekkende presentatie. Het IT-lab bereikt 8000! kinderen van 37 verschillende basisscholen in Purmerend en de regio Waterland.


Staatssecretaris Economische Zaken Mona Keijzer bezoekt PurmerValley


Op 12 februari 2018 was Mona Keijzer naar Purmerend gekomen om te vernemen op welke wijze PurmerValley bezig is om de samenwerking tussen ICT bedrijven, onderwijs en overheid te optimaliseren en jongeren te enthousiasmeren om te kiezen voor technische / IT opleidingen. In een interactief gesprek met de staatssecretaris, het onderwijs en de IT-bedrijven werd duidelijk dat iedereen enthousiast is over een volgende stap. De komende weken zal hier vanuit lokale, regionale en nu ook landelijke overheid naar gekeken worden. 


Rabobank Waterland en Omstreken maakt opstart Stichting PurmerValley mogelijk


O.a. via haar Coöperatiefonds is Rabobank Waterland en Omstreken een van de eerste partners van PurmerValley. In deze video vertelt Lea Sterenborg, directeur Commercie bij de Rabobank, waarom Rabobank mee doet met PurmerValley. Aan het woord komt ook Jaap Bond, gedeputeerde bij de Provincie Noord-Holland over het belang van PurmerValley voor de Gemeente, de provincie en de regio.


Wethouder Harry Rotgans van de Gemeente Purmerend over samenwerking en doelen PurmerValley


Wethouder Harry Rotgans van de Gemeente Purmerend en Dirk Tuip van de Stichting PurmerValley over de start van de samenwerking met Stichting PurmerValley, het doel van PurmerValley, voor zowel IT-bedrijven, onderwijs (MBO / HBO) en studenten en de gemeente.