Creatievelingen, gamers en computerliefhebbers opgelet!

Op zaterdag 20 oktober organiseert Stichting PurmerValley een hackathon voor scholieren en ICT-bedrijven. Tijdens deze bijeenkomst zetten deelnemende teams hun tanden in een maatschappelijk vraagstuk en proberen daarvoor een creatieve oplossing te bedenken. De deelnemende teams strijden voor het beste concept, de eer, media-aandacht én natuurlijk de hoofdprijs van € 1.000,- vrij te besteden en een bedrijfsbezoek bij de creatieve broedplaats van het nieuwe hoofdkantoor Microsoft. Vergeet overigens niet de tweede en derde prijs. De tweede prijs van € 250,- en een bedrijfsbezoek bij de Innovatie hub van Rabobank ICT Nederland en de derde prijs van € 100,- en vrijkaartjes voor de Listen Up! De interactieve 4D theatervoorstelling op maandag 22 oktober in Theater de Purmaryn. 


Wat kun je verwachten?

  • interessant voor scholieren met interesse in ICT, tech en online
  • interessant voor ICT-bedrijven, marketeers en andere creatievelingen
  • een hoop vermaak in de vorm van tafelvoetbal, workshops en meer
  • diverse gastsprekers uit het bedrijfsleven
  • 12 uur lang plezier!


Vraagstuk

Denk bij een hackathon niet meteen aan het hacken van computers. Tijdens een hackathon komen mensen samen op een probleem op te lossen en gebeurt er niks illegaals. Vaak is de oplossing ICT-gerelateerd.

Het huidige schoolsysteem sluit onvoldoende aan op de behoeften van het bedrijfsleven. Deelnemers worden tijdens de hackathon uitgedaagd om een oplossing te bedenken om de kloof tussen scholieren en ondernemers te verkleinen. De uitkomsten van de hackathon zijn input voor onderwijsinstellingen, overheid en ondernemers. Daarmee kunnen zij stappen zetten om die kloof te verkleinen.


Jury

De jury let op het best uitgedachte concept, de innovativiteit van de oplossing, als de haalbaarheid en het businesspotentieel. 


De jury bestaat uit:

  • Henny Maes, directievoorzitter Rabobank Waterland en Omstreken
  • René Visser, directeur MAVO PSG, Campusvoorzitter VMBO-PRO
  • Daniël Pardoen, algemeen directeur ITSD
  • Paul van Meekeren, wethouder Gemeente Purmerend


Locatie: in de aula VMBO-Campus PSG in Purmerend.

Adres: SG Gerrit Rietveld te Spinnekop 1 in Purmerend 

Datum: Zaterdag 20 oktober 2018


Programma


09.00 uur Inloop

09.30 uur Kick off

10.00 uur Start hackathon

12.00 uur Inspiratiesessie Microsoft

12.30 uur Lunch

17.30 uur Inspiratiesessie Zaid El Ouardani

18.00 uur Time for pizza

21.00 uur Deelnemende teams pitchen in 5 minuten hun oplossing voor het probleemvraagstuk

21.50 uur Jury beraadt

22.00 uur Prijsuitreiking

22.10 uur Afsluiting


Deelname is kosteloos


Aanmelden

Deelnemers kunnen zich in teams of individueel aanmelden. De groepsindeling wordt later bekendgemaakt op basis van de inschrijvingen. Om de teams voldoende te kunnen coachen, is slechts een beperkt aantal plekken bij de hackathon. Aanmelden is vanaf nu mogelijk en kan op www.purmer-valley.com/hackathon. Deelname is kosteloos.

Buddy

Werk je bij een ICT-gerelateerd bedrijf en vind je het leuk om een groep te begeleiden gedurende een ochtend, middag of avond? Meld je dan aan als buddy. Daar waar de groepjes vastlopen kun jij ze weer op het juiste spoor helpen. Laat ze bijvoorbeeld zien wat technisch mogelijk is of laat ze een andere kant op denken. Als buddy loop jij rond en ben je aanspreekpunt voor meerdere groepjes.

Aanmelden of meer info? Stuur een mail naar info@purmervalley.nl.


Doel

Het doel van de PurmerValley Hackathon is om jongeren, onderwijsinstellingen en bedrijven met elkaar in verbinding te brengen. Jongeren krijgen zo een beter idee van de toekomstmogelijkheden van werken in de ICT in Purmerend. Rabobank Waterland en Omstreken en de gemeente Purmerend ondersteunen het initiatief en zien kansen om op deze manier talent te behouden voor de stad en de economie te versterken.