Purmerend Werkt

27 januari 2019

Als onderdeel van Purmerend Werkt organiseert Stichting PurmerValley op zondag 27 januari 2019 de PurmerValley Experience. De P3 in Purmerend wordt hiervoor volledig omgetoverd tot ICT walhalla. ICT bedrijven uit Purmerend presenteren aan jongeren de nieuwste ontwikkelingen door middel van spectaculaire demonstraties en workshops.

Je kan kennis maken met online toepassingen zoals cloud/hosting, applicatieontwikkeling en online marketing. Maar ook de laatste ontwikkelingen worden gepresenteerd, denk hierbij aan VR-simulatoren, robotica, drones, E-Sports simulatoren, een green screen, (online) communicatie en marketing en 3D animatie. Naast het opdoen van kennis en inspiratie is er volop de mogelijkheid om te netwerken. Tientallen lokale ICT bedrijven staan namelijk op de beursvloer om de toekomstig professionals te ontmoeten. Naast alle inspiratie en informatie zorgen DJ’s voor de juiste vibe.


De TechConnect Week: celebrating digital skills & tech jobs


De laatste week van oktober staat vanaf dit jaar in het teken van TechConnect. Tijdens de TechConnect Week staat het vieren van digitale vaardigheden en Techbanen centraal. Een week waarin de arbeidsmarkt van Techbanen zichtbaar en toegankelijk wordt voor iedereen in de Metropoolregio Amsterdam.


TechConnect

Er is enorm veel vraag naar technisch opgeleid personeel. De tekorten reizen de pan uit. TechConnect gaat de komende vier jaar deze mismatch overbruggen, tech-banen spreiden over de Metropoolregio Amsterdam en het werkveld inclusief maken.


TechConnect Week

Het doel van de TechConnect Week is zoveel mogelijk mensen interesseren voor tech-banen en activeren naar technologie opleidingen. Dit jaar wordt de eerste versie georganiseerd die vooral in het teken staat van experimenteren. We gaan verschillende vormen uitproberen, zodat het elk jaar groter kan worden in het aantal events, bezoekers en bereik.


Bedrijfsbezoeken

Op dinsdag 30 oktober verwelkomen 9 toonaangevende bedrijven klassen van primair-, voortgezet-, beroeps en hoger onderwijs met een bezoek aan de IT en Tech afdelingen. KPN, Thuisbezorgd.nl, PICNIC, Crunchr, Nike, Iron Mountain, Cognizant, Bose en Squla openen hun deuren en verzorgen een in-house event voor o.a. middelbare scholieren van het Metis Montessori, Cartesius 2 en het Reinaert in Amsterdam, studenten van de Universiteit van Amsterdam en alumni van programmeerschool Growth Tribe.


Proeflessen

Het tweede onderdeel zijn de proeflessen. Gedurende de week organiseren private opleiders workshops waar belangstellenden inzicht krijgen in het cursusaanbod en hoe ze zich kunnen kwalificeren en aanmelden. Growth Tribe, Ironhack, Le Wagon, IFDN en Codaisseur verzorgen proeflessen op het gebied van growth hacking, programmeren en data science. Ook organiseert de Board drie specials; in Poelenburg (Zaanstad), Zuidoost, en Nieuw-West, waarbij we vooral jongeren van diverse achtergronden willen laten zien wat er voor hen mogelijk is in Tech.

Vind al deze proeflessen terug op de TechConnect week website en meld je vooral aan!


Corporate peer sessie

Corporate peer-2-peer sessie die inzicht geeft in nieuwe vormen van educatie, discussies over het digitaal vaardig maken van medewerkers en bedrijven speciaal voor CIO’s en HR managers.


Loopbaanoriëntatie

Vanaf 22 oktober kun je via de TechConnect Week website vier weken lang een loopbaanoriëntatie / online assesment van MatchCare maken om erachter te komen waar jij staat wat betreft digitale vaardigheden en erachter komen of een tech-baan iets voor jou is.

Bekijk deze en alle andere events op de website van TechConnect Week.

De komende jaren gaat de TechConnect Week uitgroeien tot een event dat door de hele Metropoolregio Amsterdam wordt georganiseerd. Houd ons in de gaten!Meet-up AI & Health; de toekomst van onze gezondheid


Het is nu of nooit: ontwikkelingen op het gebied van gezondheid gaan razendsnel en de Metropoolregio Amsterdam kan daarin als regio een belangrijke rol spelen. Maar hoe ziet de toekomst eruit? Waar kunnen en moeten we nu al op anticiperen om te voorkomen dat we achter de feiten aanlopen?


De afgelopen maanden hebben de trainees van de Metropoolregio Amsterdam in opdracht van de Amsterdam Economic Board gewerkt aan een documentaire over de toekomst van onze gezondheidszorg: 'Dr. Data'.


Op 11 juli gaat Dr. Data in première in CREA Amsterdam. Aansluitend organiseren we een interactief programma waarin we op creatieve wijze de uitdagingen die de documentaire schetst gaan onderzoeken. Het doel van deze middag is het samenbrengen en informeren van betrokkenen uit de overheid, het bedrijfsleven en kennisinstituten.


Iedereen die geïnteresseerd is in of zich (werk gerelateerd) bezighoudt met gezondheidszorg, kunstmatige intelligentie of big data, is van harte welkom!


Deelname is gratis maar meld je uiterlijk 8 juli aan via deze link en graag tot op de 11e!


Workshop drones programmeren

Zelf een drone programmeren en laten vliegen, is toch geweldig als je kind bent? Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) maakt het mogelijk! Ze biedt meerdere workshops ‘drones programmeren’ aan.


Wanneer: 13 en 20 juni 2018 (laatste 2 van een reeks van 6)

Waar: BSO Zuidpool in Purmerend en Sport BSO bij FC Purmerend

Voor wie: kinderen van 8 jaar en ouder die gebruik maken van de buitenschoolse opvang bij SKOP.


Wordt jij blij van data??

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA), deelregio Zaanstreek-waterland, is Zaanstad trekker van het thema's BigData. BigData is een van de thema's uit de Samenwerkingsagenda Zaanstreek-waterland. Zo is Purmerend o.a. trekker van het thema Ruimte. Wij worden uitgenodigd door Zaanstad om een workshop te volgen over programmeren en het analyseren van data. Wellicht ben je geintresseerd en kun je het gebruiken in je werk? Je bent van harte uitgenodigd!


Word jij blij van data? En heb je altijd al een workshop of training over programmeren en het analyseren van data willen volgen? De Data Academie organiseert een R workshop die je zeker niet wilt missen. 

 

Op 19 juni van 11.00 – 15.00 bij de gemeente Zaanstad neemt Boris Stapel (data-scientist) ons mee in de mogelijkheden van het software programma R. R is een geavanceerd en flexibel statistisch programma dat veel gebruikt wordt door data-analisten. Ook is het gratis (open source). 

Tijdens de workshop komen de mogelijkheden van het programma aan bod en tevens is er tijd om zelf onder begeleiding te oefenen. Tijdens de workshop leer je hoe je met R data kan:

-         importeren

-         schoonmaken

-         bewerken

-         visualiseren én

-        communiceren op een nieuwe verfrissende en interactieve manier.

 

Interesse? Stuur dan een mailtje naar e.okken@zaanstad.nl


Solarbotenrace in Purmerend-Beemster

Op 22 en 23 juni a.s. zullen er in Purmerend-Beemster etappes van de solarbotenrace worden georganiseerd. Een groot deel van deze race wordt georganiseerd in het Noordhollands Kanaal, de Purmer- en Beemsterringvaart. Bovendien zal er in hetzelfde weekend Reuring plaatsvinden. Dus er valt voldoende te beleven. Komt allen!! Meer informatie over de solarbotenrace is te vinden op de website: https://lnkd.in/e9wfN5B en https://lnkd.in/euq8uR9.


Donderdag 19 april 2018

Met regelmaat organiseert Stichting PurmerValley een ICT-borrel. Gewoon om gezellig te netwerken. Maar ook om samen op de hoogte te kunnen blijven van de ontwikkelingen in de regio. We nodigen je van harte uit. En neem gerust iemand mee: hoe meer zielen, hoe meer vreugde! Meld je wel even aan via info@purmervalley.nl!

 

Hoe laat:    17.00 – 19.00 uur

Waar:        RB2, Wilhelminalaan 1 te Purmerend

Gastspreker: IT lab OPSPOOR

Gastheer: deze borrel wordt je aangeboden door Rabobank Waterland en Omstreken